Nya gravstenar

Tillverkningen sker helt och hållet i vårt eget stenhuggeri - från rå skiva till färdig produkt. Vi tillverkar nya gravstenar samt textkompletterar och omarbetar befintliga. Brett utbud av modeller, dekorer och tillbehör. Traditionellt eller personligt specialutformat. Alla modeller kan varieras i storlek, färg, form, bearbetning, text och dekor. Det finns även lyktor och andra tillbehör i brons. Sockel och markförankring på nya gravvårdar följer Centrala gravvårdskommiténs gällande regler och krav.

Så här går det till

Nästan alla modeller kan varieras i form, granitsort, bearbetning, dekor och text. Man kan efter eget tycke och smak kombinera ihop utseendet på gravstenen. Bronslyktor och övriga tillbehör kan väljas till de flesta modeller. Önskas någon särskild dekor som inte finns i ordinarie sortiment så kan vi skissa fram manuellt, dock kan det tillkomma en kostnad för det.  

 

1

Skissförslag

Vi ritar alltid upp i vårt gravstensprogram så att man får se hur det kommer att se ut. Det gör vi direkt under besöket hos oss, efter samtal eller mejlkontakt/offertförfrågan. Känner man sig osäker kan vi göra ett par varianter att välja emellan. Skissförslagen kan mejlas eller skickas per post.

2

Ansökan med ritning

När man har bestämt sig hur gravstenen ska utformas och det övergår till en beställning så ordnar vi med en ansökan inklusive ritning som vi sänder till kyrkogårdsförvaltningen på kyrkogården där gravplatsen finns. Detta är ett obligatoriskt förfarande eftersom kyrkogårdsförvaltningen har ansvaret för att kontrollera så att alla minnesstenar på en kyrkogård lever upp till de regler och förordningar som finns.

3

Leverans och betalning

Slutgiltiga ordererkännandet inklusive skiss och kopia på gravvårdsansökan skickas ut via mejl eller post. Fakturan skickas ut när stenen är klar och levererad till kyrkogården.

Leverans & montering

Normal leveranstid för en ny gravvård är 4-6 veckor eller enligt överenskommelse. Läs mer i länken här under.

Leverans & montering
Hallandia gnejs, 65x90 cm

Skötselråd

Granit är ett beständigt naturmaterial som inte påverkas nämnvärt av tiden men mår bra av en viss skötsel. Läs mer i länken här under.

Skötsel